201104.28
0
0

ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ – ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που αφορά κυρίως τους συμβασιούχους που είχαν προσληφθεί πριν το 2001, έρχεται νέα απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου (590/2011) με την οποία δικαιώνονται συμβασιούχοι που η πρόσληψή τους έχει λάβει χώρα μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001.
Συγκεκριμένα σε υπόθεση του γραφείου μας που αφορούσε αναίρεση του Δ. Άνω Σύρου και με αρνητική εισήγηση, το Β2 Πολιτικό Τμήμα του ΑΠ, απέρριψε την αναίρεση και δέχτηκε ότι δύο εργαζόμενοι του ΚΕΠ Δ. Άνω Σύρου κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του φορέα που υπηρετούσαν και η εργασιακή σχέση που τους συνέδεε μαζί του ήταν στην πραγματικότητα σχέση εργασίας αόριστου χρόνου και όχι έργου όπως εικονικά εμφανίζονταν στις συμβάσεις.
Το γραφείο μας μετά από αυτή την εξαιρετικά θετική εξέλιξη, θεωρεί ότι η κρίση του ΑΠ ανοίγει το δρόμο σε ακόμη περισσότερους συμβασιούχους αφού πλέον δεν τίθενται χρονικά όρια στο δικαίωμα των ελληνικών δικαστηρίων να ερευνήσουν την ύπαρξη των προϋποθέσεων που προσδίδουν σε κάθε μορφής εργασιακή σχέση τον χαρακτήρα της ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.